вівторок, 15 березня 2022 18:14

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО постачає ППО Україні, але промовчимо, що, де і скільки - Столтенберг

НАТО постачає ППО Україні, але промовчимо, що, де і скільки - Столтенберг
НАТО воліє допомагати Україні тихо. Фото: eastnews.ua

НАТО активізує надання Україні сучасних систем протиповітряної оборони. Але вдаватись у подробиці на широкий загал не планує.

Про це на брифінгу у Брюсселі напередодні надзвичайного засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу сказав генсек Організації Єнс Столтенберг.

Зокрема, у нього запитали, чому НАТО і США переконані, що бойові літаки не будуть корисними для України, коли українці про них просили і могли отримати від Польщі.

"Союзники НАТО надають багато різних видів устаткування, в тому числі сучасні системи протиповітряної оборони, які насправді допомогли українцям збивати російські літаки і російські ракети. Союзники продовжують надавати підтримку, коли також йдеться про різні види систем протиповітряної оборони", - заявив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання передачі бойових літаків в Україну не закрите - уряд Польщі

"Але я не збираюсь вдаватись в деталі кожного виду поставок, кожного виду підтримку, зокрема як і де, оскільки я думаю, що це лише ускладнить передачу такого роду підтримки. Країни-члени НАТО збільшують забезпечення сучасних систем протиповітряної оборони", - наголосив генсек Альянсу.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «НАТО постачає ППО Україні, але промовчимо, що, де і скільки - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі