вівторок, 19 вересня 2023 18:44

Насірову, який лежав під ковдрою, "списали" одну зі статей

Насірову, який лежав під ковдрою, "списали" одну зі статей
У березні 2017-го, коли детективи НАБУ прийшли до Романа Насірова з підозрою, лікарі вивезли його на ношах під ковдрою у "Феофанію". Фото: radiosvoboda.org

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання захисту колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про закриття провадження за однією з кримінальних статей через закінчення строку давності.

Йдеться про звинувачення щодо службового підроблення. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Водночас за статтею про зловживання службовим становищем строк давності спливає через три роки.

"Тому Насіров все ще може понести покарання, якщо прокурори доведуть його вину перед судом. За цією статтею Насіров може потрапити до вʼязниці на строк до шести років", – пише ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ найбільших застав підозрюваним: Насіров очолює, хто за ним

Минулого тижня ВАКС задовольнив клопотання прокурора про продовження терміну тримання під вартою Насірова, якого звинувачують у отриманні 722 млн грн хабаря за відшкодування ПДВ компаніям Олега Бахматюка.

Але замість встановлених раніше 261 млн грн застави тепер він має внести 130 млн.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримували Насірова у березні 2017-го. Він лежав у лікарні "Феофанія". Медперсонал намагався не пустити детективів в палату. Казали, Насіров у тяжкому стані.

За версією слідства, ексголова ДФС надавав незаконні розстрочення боргу зі сплати платежів фірмам, пов'язаним із колишнім народним депутатом Олександром Онищенком і його "газовою схемою". Збитки становили понад 2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Насірову, який лежав під ковдрою, "списали" одну зі статей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі