понеділок, 22 березня 2010 18:41

Наші своїми заявами по газу вже "дістали" росіян - БЮТ

Наші своїми заявами по газу вже "дістали" росіян - БЮТ
У Блоці Юлії Тимошенко вважають, що від створення газо-транспортного консорціуму Україна тільки програє.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Олександр Гудима.

Так він прокоментував заяву першого віце-прем"єра Андрія Клюєва про те, що українську ГТС потрібно передати українсько-російсько-європейському консорціуму.

"Клюєв не враховує, що у найближчі роки обхідні газопроводи не введуть у дію через кризу. У Європі вже немає великого попиту на газ. Після кризи там споживають менше газу. Тому якщо уряд Януковича здасть трубу росіянам, більше газу по трубі не потече", - зазначив Гудима.

На думку нардепа, команді Партії регіонів потрібна менша ціна на газ не для людей, а для того, щоб могли існувати їх власні підприємства.

"Нинішні урядовці контролюють металургійну та хімічну галузі. При цьому в Москві не проявляють ініціативу про перегляд ціни. А наші своїми заявами "дістали" росіян. Про ціну на газ вже висловлювались Азаров, Клюєв, Тігіпко та Бойко. Росіяни, звісно, приймуть на блюдечку українську трубу. Але щоб здешевити газ їм цього замало. Пред"являють кілька варіантів - в обмін на мову, на Чорноморський флот", - розповів Гудима.

За словами "бютівця", у Партії регіонів не планують знижувати ціни на газ для українців. А обіцяють тільки не підвищувати.

У свою чергу голова правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик зазначив, що зараз у світі йдуть тенденції до зниження цін на газ. Тому й для України ціна має стати меншою.

"Це має бути без додаткових умов, нам не потрібно йти на додаткові поступки. Але не треба лякатися й створення газотранспортного консорціуму. Потрібно, щоб Україна мала у ньому вирішальне слово, щоб це був оператор незалежний від уряду та економічної ситуації країни", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Наші своїми заявами по газу вже "дістали" росіян - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі