понеділок, 17 липня 2023 17:53

Нардепи знайшли робочу схему, як уникати кримінальної відповідальності – ЦПК

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок і звільнила від кримінальної відповідальності народну депутатку з групи "Партія "За майбутнє" Ірину Констанкевич у зв'язку зі спливом строків давності.

Раніше суд призначав нардепці покарання за недостовірне декларування у вигляді 44200 грн штрафу і заборони протягом року обіймати певні посади. Про це повідомив Центр протидії корупції і портал "Слово і діло".

Автор: t.me/fuckcorruption
  Ірина Констанкевич обиралася до Верховної Ради від партії "УКРОП" по округу у Волинській області. Є членкинею групи "Партія "За майбутнє", першою заступницею голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики
Ірина Констанкевич обиралася до Верховної Ради від партії "УКРОП" по округу у Волинській області. Є членкинею групи "Партія "За майбутнє", першою заступницею голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

"Звільнити обвинувачену Ірину Констанкевич від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення у зв'язку із закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження", – сказано у рішенні суду.

"У справі закінчився строк давності, тому у суддів не було іншого вибору, ніж закрити провадження", – пише ЦПК.

Нардепка не задекларувала орендовану квартиру у Києві, повідомляють.

Автор: slovoidilo.ua
  Народна депутатка на судовому засіданні
Народна депутатка на судовому засіданні

"Також вона повинна була відшкодувати витрати на проведення експертизи і втратити депутатський мандат", – розповіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" за $5 тис. хабаря організувала виїзд за кордон – САП

"Ми попереджали, що строк давності у справі завершиться на початку квітня, що потягне за собою звільнення від покарання. Так і сталось", – заявили активісти.

"Найгірше те, що зараз виявити брехню в деклараціях або необґрунтовані активи нардепів та інших чиновників майже неможливо. Оскільки нардепи досі не відновили обов'язкове декларування, публічний доступ до декларацій і повні перевірки", – кажуть у ЦПК.

Суд призначав депутатці штраф і заборону протягом року обіймати посади в березні.

Минулого місяця ВАКС закрив кримінальне провадження щодо народної депутатки від партії "Слуга народу" Анни Колісник через закінчення строку давності.

У лютому ВАКС звільнив нардепа від "Слуга народу" Володимира Гевка від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв'язку з його каяттям.

В березні суд виправдав двох "слуг" – Юрія Камельчука і Максима Пашковського, підозрюваних у справах про недекларування.

У квітні суд закрив справу щодо нардепа від "Батьківщини" Михайла Волинця, якого підозрювали у недостовірному декларуванні на 1,79 млн грн. Також ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності нардепку від "СН" Маргариту Шол.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи знайшли робочу схему, як уникати кримінальної відповідальності – ЦПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі