неділя, 27 грудня 2020 20:40

На закупівлю вакцини від коронавірусу заклали 3 млрд грн

На закупівлю вакцини від коронавірусу заклали 3 млрд грн
Влада активно працює над тим, щоб придбати більшу кількість вакцин від коронавірусу. Фото: Reuters

На придбання вакцини до Держбюджету-2021 заклали майже три мільярди гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль написав на своїй сторінці в Facebook.

"Уряд і Офіс Президента активно працюють, щоб у 2021 році Україна гарантовано мала значно більшу кількість вакцин, крім запланованих 8 млн доз в рамках глобальної ініціативи COVAX. Додатково буде створено спеціальний фонд, який буде акумулювати кошти на вакцини і доплати лікарям", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу помер відомий лікар

Уряд вже в цьому році виділив 1,3 млрд гривень для Міністерства охорони здоров'я на вакцини. Дане рішення погодив бюджетний комітет Верховної Ради.

Шмигаль розповів, що з послами G7 та Євросоюзу провели розмову на тему закупівлі вакцин від коронавірусу. Тривають також консультації зі Світовим банком та Європейським інвестиційним банком.

"Відповідна робота ведеться і на рівні керівництва США, Великої Британії, Німеччини, інших країн. Тривають активні переговори з Польщею, яка може стати країною-посередником в отриманні вакцин з ЄС", - додав прем'єр-міністр.

6 113 нових випадків коронавірусної хвороби зафіксовано в Україні станом на 27 грудня 2020 року. Зокрема, захворіли 277 дітей та 153 медпрацівники.

Зараз ви читаєте новину «На закупівлю вакцини від коронавірусу заклали 3 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі