середа, 20 березня 2024 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

На противагу Заходу: Кремль створює коаліцію з трьома державами

На противагу Заходу: Кремль створює коаліцію з трьома державами
Кремль продовжує будувати коаліцію на противагу Заходу. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація продовжує будувати коаліцію на противагу Заходу.

Для цього російський диктатор розвиває двосторонні відносини з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"19 березня у Москві заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко зустрівся зі спеціальним представником КНР у справах Корейського півострова Лю Сяоміном для обговорення ситуації. Сторони звинуватили Сполучені Штати та їхніх союзників у загрозі військовій ситуації в північно-східній Азії та застерегли США від поширення "блокового мислення" в стилі холодної війни", - зазначають аналітики.

Росія, разом із тим, прагне до посилення відносин з КНДР. Кремль отримав від Кім Чен Ина корейські балістичні ракети та артилерійські снаряди в обмін на ймовірну технологічну співпрацю та іншу невизначену підтримку, що викликало занепокоєння в Сеулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин готується до війни: КНДР здійснила нову військову провокацію

Посол Росії в Китаї Ігор Моргулов тим часом зустрівся з керівником китайського інформаційного агентства "Сіньхуа" Фу Хуа для обговорення двостороннього співробітництва в медіасфері.

Кремль використовує війну проти України, щоб підтримувати двосторонні відносини та створювати коаліцію держав, аби урівноважити Захід, який тривалий час був центральним аспектом зовнішньої політики Росії, підкреслили експерти.

19 березня президент Ірану Ібрагім Раїсі провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним, щоб обговорити двосторонню співпрацю. Раїсі підтвердив свою готовність допомогти РФ стабілізувати регіон Південного Кавказу з огляду на поточні події у Вірменії та Азербайджані.

"Прагнення Росії до зміцнення політичних і дипломатичних двосторонніх відносин з Пекіном, а також використання двосторонніх відносин з Іраном і Північною Кореєю для військової вигоди якраз і є типом "блокового мислення", в якому Лю і Руденко звинувачували США та їхніх союзників", - зазначають в ISW.

Російський диктатор Володимир Путін заявив про бажання створити так звану демілітаризовану "санітарну зону" на підконтрольних Україні територіях через "трагічні події" у Бєлгородській та Курській областях.

Такі заяви президента РФ узгоджуються з нещодавнім закликом заступника голови Радбезу Дмитра Медведєва щодо повної ліквідації української державності та поглинання її Кремлем, йдеться у свіжому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «На противагу Заходу: Кремль створює коаліцію з трьома державами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі