четвер, 04 травня 2006 13:52

МЗС може змінити договір про базування російського ЧФ в Криму

Міністерство закордонних справ України може переглянути договір про базування російського Чорноморського флоту на українській території, якщо зміниться ринкова ситуація. Про це повідомив керівник прес-служби міністерства Василь Філіпчук.

Так він прокоментував заяву російського заступника міністра закордонних справ Григорія Карасіна. Останній повідомив, що Росія категорично відмовляється змінювати україно-російські угоди про перебування Чорноморського флоту на території України.

Філіпчук підкреслив, що жодне з двосторонніх питань, у тому числі й про ЧФ, не може відділятися від загального контексту розвитку двосторонніх відносин.

- Якщо можна переглянути угоду про ціни на газ, які були зафіксовані на кілька років уперед, тому що змінюються ринкові умови, ми не бачимо ніяких підстав для того, щоб у цьому ж ключі не підняти інші питання, на які впливає ринкова ситуація, - пояснив він.

При цьому Василь Філіпчук зауважив, що кожна зі сторін має враховувати позицію іншої сторони.

-Я думаю, що все-таки за результатами переговорів сьогодні або завтра, або пізніше, ми все-таки прийдемо до спільного знаменника з нашими російськими партнерами, - сказав Филипчук.

9 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони Анатолій Кінах заявив, що Україна хоче перейти на ринкову оплату Росією перебування Чорноморського флоту.

У кінці грудня того року Кабмін доручив ФДМУ і Міністерству оборони інвентаризувати майно, яке перебуває у користуванні Чорноморського флоту Росії в Криму, до 30 квітня поточного року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «МЗС може змінити договір про базування російського ЧФ в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі