понеділок, 21 січня 2013 13:13

"Ми знайшли консенсусне рішення" - українську делегацію в ПАРЄ очолив Попеску

"Ми знайшли консенсусне рішення" - українську делегацію в ПАРЄ очолив Попеску
Фото: politics.comments.ua

Головою офіційної делегації України в ПАРЄ обрано депутата-регіонала Івана Попеску, його заступником став представник партії "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Про це повідомив новообраний керівник делегації Іван Попеску.

"Сьогодні шляхом голосування у Страсбурзі було обрано керівником офіційної делегації України делегації Івана Попеску, а його заступником - Сергія Соболєва", - сказав він.

За словами Попеску, збори офіційної делегації України в ПАРЄ не відбулись у неділю, як планувалося, через те, що частина делегації "застрягла" в Парижі, решта її членів через негоду здійснила незаплановану зупинку в інших аеропортах Німеччини і не змогла вчасно прибути до Страсбурга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє активістів прикували себе до огорожі біля Адміністрації президента

"Саме тому було ухвалено рішення провести збори делегації між засіданням Політичного бюро та політичних груп ПАРЄ. Під час зборів ми знайшли консенсусне рішення щодо того, що керівника делегації буде обрано від більшості, а його заступника - від опозиції", - сказав Попеску.

Крім того, на зборах присутні члени делегації консенсусно розподілили всі комітети в ПАРЄ на паритетній основі. "Кожен комітет Асамблеї представлений українським парламентарієм як від більшості, так і від меншості", - наголосив голова делегації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вищий госпсуд безапеляційно зобов'язав Україну виплатити Росії борги ЄЕСУ

Водночас Попеску відмовився назвати імена українських членів комітетів ПАРЄ, пообіцявши зробити це після затвердження списків на засіданні Асамблеї. "У кожному комітеті є представники парламентської більшості в Україні та меншості", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Ми знайшли консенсусне рішення" - українську делегацію в ПАРЄ очолив Попеску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі