вівторок, 22 листопада 2016 11:49

Москва усувається від переговорів щодо Донбасу

Москва усувається від переговорів щодо Донбасу
Reuters

Можливість зустрічі міністрів Нормандської четвірки поки що не розглядають.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі заявили, чим має завершитися війна

"Зовнішньополітичні помічники (лідерів Нормандської четвірки. - Gazeta.ua) перебувають у постійному контакті. Проведення зустрічі міністрів Нормандської четвірки обумовлено наявністю "дорожньої карти", яку можна схвалити", - сказав він.

"Поки що такий консенсус не проглядається", - додав Лавров.

Раніше президент США Барака Обама закликав президента РФ Володимира Путіна реалізувати Мінські домовленості до завершення свого терміну.

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель запланували зустріч міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки на кінець листопада.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань". План дій містить пункт про проведення виборів на окупованій території.

На зустрічі в Берліні лідери Нормандської четвірки обговорювали питання так званої дорожньої карти.

Зараз ви читаєте новину «Москва усувається від переговорів щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі