пʼятниця, 27 травня 2022 18:21

Між Україною та Росією обговорюється лише обмін полоненими та вивіз зерна - Туреччина

Між Україною та Росією обговорюється лише обмін полоненими та вивіз зерна - Туреччина
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу каже, що у переговорах застій. Фото: eastnews.ua

У Туреччині кажуть, що в переговорах між Україною та Росією застій.

Обговорюється лише обмін полоненими, каже міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в інтерв'ю порталу Sabah.

Тема припинення вогню відійшла на другий план.

"У російсько-українському переговорному процесі спостерігається застій, Україна навіть заявила, що припинила переговори. Боротьба на місцях триває. Ведуться переговори про обмін українських солдатів, захоплених Росією, і російських солдатів, захоплених Україною", - повідомив Чавушоглу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії відповіли на умови Зеленського щодо переговорів

Він нагадав про блокування Росією вивезення російського зерна. Міністр каже, що вивезення неможливе через міркування безпеки. Це питання продовжують обговорювати.

Єдиним позитивним моментом переговорів з Росією є те, що вдалося вивезти людей із захопленого окупантами Маріуполя, а також врятувати цивільних і військових з Азовсталі. Про це заявив 25 травня президент Володимир Зеленський під час "Українського сніданку" в Давосі.

Зараз ви читаєте новину «Між Україною та Росією обговорюється лише обмін полоненими та вивіз зерна - Туреччина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі