вівторок, 05 квітня 2011 15:44

Місце міністра оборони пророкують організатору Скнилівського авіашоу

Місце міністра оборони пророкують організатору Скнилівського авіашоу

Найближчим часом може бути прийняте рішення про відставку з поста міністра оборони Михайла Єжеля і призначення на цю посаду командувача Повітряними силами ЗСУ Сергія Онищенка. Про це джерело в парламенті розповіло виданню "Коментарі".

Нагадаємо, що призначення Онищенка командувачем повітряними силами викликало обурення з боку потерпілих у Скнилівській авіатрагедії 2002 року, в результаті якої загинули 77 осіб і ще 500 були визнані судом потерпілими.

За рішенням суду, у в'язницю сів пілот літака Су-27. Водночас, військовий апеляційний суд Центрального регіону виніс виправдальний вирок чотирьом генералам, що відповідали за проведення заходу, зокрема і тодішньому командувачеві 14-м авіакорпусом Сергію Онищенку.

З 2002 по 2004 рік Онищенко обіймав посаду заступника начальника Апарату управління бойової підготовки Головного командування ВПС ЗСУ, з 2004 по 2005 - перший заступник Головкому ВПС ЗСУ, з 2005 по 2010 - перший заступник командувача ВПС ЗСУ.

12 серпня 2010 року президент Віктор Янукович призначив Онищенка командувачем Повітряними силами ЗСУ.

Днями глава парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко запропонував уряду звернутися до президента Віктора Януковича з проханням звільнити міністра оборони Михайла Єжеля.

Зараз ви читаєте новину «Місце міністра оборони пророкують організатору Скнилівського авіашоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі