середа, 24 серпня 2022 10:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Іспанії зробило гучну заяву щодо війни в Україні

Міноборони Іспанії зробило гучну заяву щодо війни в Україні
Російський уряд без сумнівів використовуватиме природний газ у якості зброї. Фото: pixabay.com

Війна в Україні буде важкою та складною. Росія може знову спробувати атакувати Київ.

Водночас театр війни змінився, заявила міністерка оборони Іспанії Марґарита Роблес, маючи на увазі поточну концентрацію бойових дій на Донбасі, повідомляє BBC.

"Спецслужби всього світу попереджають, що атаки російського диктатора Володимира Путіна на столицю України або будь-яку іншу її частину можуть відновитися. Прогноз такий: це буде довга, важка і жорстока війна, подібна до Першої або Другої світових воєн. У Європі ніяк не очікували такого", – сказала вона у ході візиту на авіабазу Військово-повітряних сил країни в Альбасете.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія не передасть Україні танки "Леопард": назвали причину

Російський уряд без сумнівів використовуватиме природний газ у якості зброї, тож Роблес закликала до солідарності та єдності в ЄС.

Іспанія вже вживає заходів з енергозаощадження, зокрема запровадила вимикання світла у магазинах і громадських будівлях після 22:00, а також економніше використання систем опалення та кондиціонування повітря.

Україна збирається купити нові сучасні танки в Іспанії та інших країнах. Мадрид уже запропонував навчити українських солдатів використанню цієї техніки. Водночас іспанські ВПС ні в якому разі не збираються втручатися у конфлікт.

Тим часом військове командування Франції не виключає того, що війна може спалахнути на території всієї Європи. Водночас французька армія до цього не готова. Головними проблемами другої за величиною армії Європи є нестача військової техніки, літаків, кораблів і боєприпасів. Їхня причина полягає в тому, що раніше конфлікти високої інтенсивності із залученням усього перерахованого на території Європи вважалися малоймовірними.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Іспанії зробило гучну заяву щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі