неділя, 07 червня 2020 02:07

Міністр юстиції заявив про "великий розпродаж в'язниць" в цьому році

Міністр юстиції заявив про "великий розпродаж в'язниць" в цьому році
Малюська анонсував розпродаж в'язниць. Фото: Главком

Міністерство юстиції України планує виставити на продаж в'язниці, якими зараз не користується.

На цьому тижні Мін'юст "заморозив" дев'ять в'язниць і має намір виставити їх на продаж, заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" міністр юстиції України Денис Малюська.

"Ми дійсно скорочуємо кількість тюрем. Ми "заморожуємо" дев'ять в'язниць на цьому тижні. Є й інші десятки об'єктів, які ми готові виставити на продаж. Щиро сподіваюся, що Верховна Рада прийме цього літа законопроект, який це дозволяє. Він, власне, зареєстрований в Раді. Відповідно, ми плануємо великий розпродаж в'язниць протягом цього літа-осені ", - підкреслив Малюська.

Міністр уточнив, що мова йде не про продаж в'язниць, в яких містяться злочинці, а про "великі покинуті комплекси, які зараз не використовуються ніким, але на які йдуть гроші платників податків на утримання, на зарплату охорони".

"Це ніяк не вплине на кількість засуджених, ув'язнених. Це не означає, жодним чином, що ми будемо масово або навіть не масово випускати когось на волю. Це різні процеси абсолютно", - зазначив Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення персоналу, вивезення засуджених: Малюська анонсував скорочення в'язниць

У травні в Лук'янівському слідчому ізоляторі Києва з'явилися платні камери з підвищеним комфортом. Платну камеру обладнали і у Львівському слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Міністр юстиції заявив про "великий розпродаж в'язниць" в цьому році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі