пʼятниця, 30 грудня 2022 22:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр оборони: готуємося до всіх сценаріїв

Міністр оборони: готуємося до всіх сценаріїв
Генштаб пропрацьовує всі сценарії, сказав міністр оборони Олексій Резніков. Фото: Facebook.com/DPSUkraine

Україна готова до будь-яких сценаріїв щодо можливий дій ворога.

Україна знаємо місця, з яких теоретично росіяни могли б спробувати здійснити наступ. Про це сказав міністр оборрони Олексій Резніков в інтерв'ю LB.ua.

"Ми готуємося до всіх ризикованих сценаріїв: Генштаб це пропрацьовує", – заявив міністр.

Якщо ворог вирішить піти у наступ, то це може бути не раніше лютого, сказав Резніков.

"Виходячи з того, що вони, провівши першу хвилю часткової мобілізації, за нашими оцінками, 150 тисяч одразу направили безпосередньо до України (вони воюють сьогодні замість тих втрат, яких зазнали росіяни вбитими і пораненими). А ще 150 тисяч готують у різних таборах на різних територіях: і в Росії, і в Білорусі, в частині тих окупаційних міст, з яких вони поведуть наступ", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков сказав, наскільки потрощили армію росіян

Щодо ймовірного наступу ворога з боку Білорусі, то Резніков сказав, що "жаги саме в білоруського народу йти війною" немає.

"Яким буде ударне угруповання, якщо росіяни приймуть рішення його створювати на території Білорусі, і чи будуть вони залучати білоруських військових безпосередньо до військової операції, чи погодиться на це керівництво Білорусі – питання. Тому сьогодні говорити про наступ, угруповання – його немає. Йде навчання – так. Вони проводять злагодження", – розповів міністр.

Україна почала будувати стіну на кордоні з Білоруссю – залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип.

На полігонах у Білорусі налічується 11 тис. особового складу ворога і понад 400 одиниць озброєння і військової техніки росіян.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони: готуємося до всіх сценаріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі