четвер, 29 грудня 2022 17:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Український генерал розповів про росіян на білоруських полігонах і ресурси ворога

Український генерал розповів про росіян на білоруських полігонах і ресурси ворога
Уздовж державного кордону обстановка – контрольована, сказав бригадний генерал Олексій Громов. Фото: АрміяInfom

На полігонах у Білорусі налічується 11 тис. особового складу ворога і понад 400 одиниць озброєння і військової техніки росіян.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов на брифінгу.

Уздовж державного кордону України з Білоруссю обстановка залишається контрольованою і стабільною, сказав бригадний генерал.

"Ворог продовжує підвищувати свій рівень підготовки, проводячи навчання на білоруських полігонах. На сьогодні угруповання російських військ, яке розгорнуте у Білорусі, Брянській і Курській областях Російської Федерації, удвічі менше того угруповання, що було задіяне для наступу на Київ у лютому, – 22 тисячі проти 45 500 окупантів", – повідомив.

Навіть у разі залучення всіх бойових білоруських військових частин зі складу сухопутних військ і сил спеціальних операцій спільне угруповання військ агресора налічуватиме майже 30 тис. осіб, сказав Громов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попередив про Гаазький трибунал: Дейнеко розповів про зустріч із білоруським прикордонником

Росія вивезла з Білорусі усі запаси боєприпасів до артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню, які були створені напередодні нападу на Україну, сказав генерал.

Мінськ має обмежені можливості із забезпечення боєприпасами наступального угруповання військ зі своєї території, додав.

Також Громов розповів, що РФ розширює контроль над військовими аеродромами Білорусі, додаткового обладнують аеродроми Мачулищі, Барановичі та Лунінець.

Зокрема, Мачулищі ворог планує перетворити у ключовий хаб для потреб Росії.

У Кремлі мріють використати білоруських солдатів у російській агресії проти України, сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Білорусь і Росія здійснюють нагнітання ситуації. Ворог намагається демонструвати, що до чогось готуються, щоб стримувати певну кількість українських сил на цьому напрямку, сказали у Державній прикордонній службі України.

Зараз ви читаєте новину «Український генерал розповів про росіян на білоруських полігонах і ресурси ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі