середа, 27 грудня 2023 18:29

Ми зможемо зняти блокади на кордоні - Туск

Ми зможемо зняти блокади на кордоні - Туск
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск обіцяє домовитися з далекобійниками. Фото: gov.pl

Уряд Польщі наближається до припинення блокади кордону з Україною.

Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від блокування кордону Польща втратила більше, ніж Україна - Асоціація міжнародних автоперевізників

"Я не думаю, що ми досягнемо максимуму, якого хочуть далекобійники, але здається, що те, що може бути досягнуто, дозволить нам зняти емоції і зняти блокади на кордоні", - повідомив він.

У неділю польські фермери призупинили акцію протесту на одному з прикордонних переходів, але далекобійники продовжують блокувати три інші.

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребене". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, сказали в уряді.

11 грудня міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про розблокування пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

Мер польської ґміни (адміністративної одиниці, громади) Дорогуськ Войцех Сава заборонив перевізникам влаштовувати нову акцію протесту на пункті "Ягодин-Дорогуськ" . Після цього польські перевізники заявили про нову акцію протесту на понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Ми зможемо зняти блокади на кордоні - Туск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі