понеділок, 04 грудня 2023 20:15

Україна виконала все для розблокування кордону з Польщею

Україна виконала все для розблокування кордону з Польщею
Черги вантажівок на кордоні. Фото: Facebook.com/Ministry.for.restoration

Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією і Варшавою.

Про це сказав заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в ефірі телемарафону.

Вже є зрушення, оскільки відкрили пункт пропуску "Угринів - Долгобичув", сказав заступник міністра.

"Окрім цього, згідно з останніми домовленостями з Європейською комісією та польським урядом, ми напрацювали низку заходів, які мали б фактично задовольнити протестувальників та зупинити протест. Фактично ці заходи всі виконані", - заявив Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подешевшало, долар не змінився

Україна технічно готова до відкриття нових смуг для порожніх транспортних засобів у системі "єЧерга", що було обіцяно раніше. Це можливо лише у разі відкриття кордону, сказав заступник міністра.

Про всі вжиті заходи Україна розповіла уряду Польщі та Єврокомісії, повідомив Деркач.

Сьогодні відбулося засідання Ради з питань транспорту, торгівлі та енергетики у Єврокомісії, на якому, зокрема, обговорили питання блокади кордону Польщі з Україною.

"Більшість держав ЄС виступили за підтримку України. Фактично кожна країна виступила із засудженням протестів, що відбуваються на українсько-польському та українсько-словацькому кордонах, що призводить до економічної шкоди для всього ЄС і точно не допомагає Україні виграти війну. Тому були гучні заяви від деяких країн ЄС та від ЄК про негайні заходи для польського уряду", - повідомив заступник міністра.

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорохуськ" та "Рава-Руська-Хребене". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Станом на ранок 2 грудня, в чергах у бік України на чотирьох напрямах перебували близько 2400 вантажівок.

Черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні з польського боку сягали до 40 км.

Зараз ви читаєте новину «Україна виконала все для розблокування кордону з Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі