вівторок, 06 червня 2023 20:15

"Ми підготувалися" – президент дав прогноз про нові блекаути

"Ми підготувалися" – президент дав прогноз про нові блекаути
Буде зроблено все можливе, щоб не допустити блекауту, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: pixabay.com

Президент Володимир Зеленський прокоментував, чи буде цієї зими відключення електрики, як це було минулого року.

Буде зроблено усе можливе, щоб цього не допустити, сказав президент на зустрічі з українськими журналістами, повідомляє Gazeta.ua.

"Питання дуже складне. Ми пройшли блекаут. Чи можу я сказати, чи не буде взимку блекаута? Як я це скажу? Але ми робимо усе, щоб цього не було", – сказав Зеленський.

Україна буде потужнішою, ніж минулої зими, заявив президент.

"Ми ще серйозніше до цього ставимось, бо ми пережили блекаут. Але ми це пройшли, нам допомагали і партнери, і навіть природа", – сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки Україна отримала найбільше коштів: у Мінфіні склали звіт

Зеленський сказав про домовленості із партнерами, які допоможуть Україні у випадку, якщо російські терористи знову знищуватимуть енергосистему.

"Ми дуже багато всього зробили, зокрема і винахідливого. З багатьма державами побудована логістика. Я їздив до Саудівської Аравії і там були партнери з арабського світу, які у разі дефіциту нададуть нам допомогу. У мене є домовленості. Я не знаю, якою буде зима, може до зими ми уже переможемо", – заявив президент.

Торік Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив, що спільно з Канадою і Великою Британією виділять кошти на підтримку Нафтогазу та Укренерго.

У грудні Сполучені Штати Америки надіслали Україні перший транш енергетичної допомоги.

США і союзники робитимуть все, щоб захистити енергетичну інфраструктуру України, заявили у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «"Ми підготувалися" – президент дав прогноз про нові блекаути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі