пʼятниця, 04 лютого 2022 00:58

Ми не будемо виконувати Мінські домовленості в інтерпретації РФ - Кулеба

Ми не будемо виконувати Мінські домовленості в інтерпретації РФ - Кулеба
Кулеба прокоментував Мінські домовленості. Фото: Укрінформ

Україна не виконуватиме Мінські домовленості у тій інтерпретації, яку вимагають у Росії.

Російська сторона наголошує на необхідності прямого діалогу між владою України та ватажками терористичних організацій "Л/ДНР", сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми "Право на владу".

Він зазначив, що Мінські домовленості є основою для врегулювання конфлікту на Донбасі, проте Україна та РФ по-різному трактують ці документи.

Представники української держави на всіх рівнях та під час усіх офіційних зустрічей виключають можливість переговорів із терористами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія намагатиметься просунути Мінські угоди через Верховну Раду. Це загроза нацбезпеці" – нардеп

Кулеба спростував інформацію про те, що західні партнери начебто змушують Україну виконувати Мінські домовленості на російських умовах.

"Ми пояснюємо кожному своє бачення, а бачення Росії на кожній зустрічі відкидається. Україна та Зеленський більше не терпітимуть жодного тиску та примусу щось десь імплементувати", – сказав Кулеба.

Україна не має наміру виконувати Мінські угоди. "Коли їх підписали під дулом російських гармат, під наглядом німців і французів – усім розумним людям було ясно, що реалізувати ці документи неможливо", - зазначив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Ми не будемо виконувати Мінські домовленості в інтерпретації РФ - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі