неділя, 14 квітня 2013 16:42

Мер Одеси пригрозив особисто зачистити пляжі бульдозером

Мер Одеси пригрозив особисто зачистити пляжі бульдозером
Фото: dpravda.org

Мер Одеси пообіцяв особисто знести бульдозером незаконні будівлі на міських пляжах у випадку, якщо орендарі не приберуть їх добровільно. Про це в неділю, 14 квітня, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на місцеве телебачення.

На зустрічі з орендарями пляжів мер міста Олексій Костусєв заявив, що незадоволений відсутністю в одеситів вільного доступу на окремі пляжі через зведені там будівлі. За його словами, мешканці міста мають право ходити і відпочивати там, де самі захочуть. Мер додав, що якщо орендарі не знесуть конструкції, що заважають проходу городян , то він сам сяде в бульдозер і зробить це за них. "Я не жартую, я все знесу своїми руками. Я подивлюся, хто мене зупинить ", - заявив Костусєв.

У свою чергу орендарі пообіцяли виконати всі вимоги мера і прибрати огорожі між пляжами, а також привести їх в порядок і виділити поряд з водою як мінімум п'ятиметрову зону для проходу городян. З підприємцями, що не гарантували людям вільний прохід до води, міська влада буде негайно розривати договір оренди.

В Одесі налічується 35 штучних пляжів, розділених на 71 дільницю. З цих ділянок 36 здані в оренду, 30 вільні, а п'ять використовуються на підставі укладеного з містом договору про співпрацю. Як відзначає агентство, багато орендарів пускають громадян на пляж тільки за гроші. Щоб обійти постанову міськради, згідно з яким прохід на будь пляж повинен бути безкоштовним, охорона на вході вимагає у городян взяти в оренду рушник або шезлонг. В результаті мер створив робочу групу, покликану стежити за фактичним дотриманням цього правила.

Зараз ви читаєте новину «Мер Одеси пригрозив особисто зачистити пляжі бульдозером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі