вівторок, 25 грудня 2012 05:30

Протестувальники занесли в мерію два сміттєві баки

Автор: Фото надане одеським міським осередком ВО ”СВОБОДА”
  ”Свободівці” та підприємці вибили вхідні двері мерії Одеси 21 грудня після того, як охоронці почали поливати їх водою з брандспойтів
”Свободівці” та підприємці вибили вхідні двері мерії Одеси 21 грудня після того, як охоронці почали поливати їх водою з брандспойтів

— Відчиняйте, бандіти! — кричать до охоронців, які закрили вхід у міську раду Одеси, протестувальники 21 грудня о 9.00. Їх зібралося більш як 300 — активісти партії "Свобода" і підприємці. Протестують проти перейменування понад 50 вулиць у місті та ситуації навколо ринків Привоз, Успіх, 7-й кілометр і Острів.

— Це механізм відмивання грошей. Площу Незалежності перейменують у площу Дерев'янка, а площу Дерев'янка — в площу Незалежності. Де логіка? — вигукує 38-річний Андрій Маляр, голова Одеської міської організації "Свобода". — Нас особисто обурює перейменування вулиці братів Юрія та Івана Лип. Вони — видатні діячі, меценати.

Підприємці стверджують, що міська влада їх обдурила. Обіцяла повернути ринки в комунальну власність, але не зробила цього. Тепер з них вимагають додаткові кошти власники, стягуючи "побори за непрозорою" схемою.

Кілька протестувальників смикають масивні двері міськради, вибивають дві шибки. За 15 хв. силоміць відчиняють їх. У невеликому коридорі четверо охоронців у камуфляжній формі.

— Хлопці пустіть! — кричать активісти. Охоронці ховаються за наступними дверима. Підходить нардеп-"свободівець" Павло Кириленко, 36 років. На його посвідчення охоронці не реагують.

Чути дзвін розбитої шибки. Охоронці пирскають балончиками зі сльозогінним газом.

— Не дихайте, — кажуть у натовпі. Люди розбігаються. Деякі обличчя обв'язують шарфами. За 5 хв. з розбитої шибки знову пирскають газом.

— Разойдись, поехали, — кілька чоловіків тягнуть до будівлі шмат огорожі, якою біля мерії обставлена ялинка. Вибивають нею двері.

Охоронці починають обливати їх водою з пожежного брандспойта. Кілька десятків людей біжать за міськвиконком. Хапають два сміттєві баки. Штовхають гуртом до входу. Ставлять у коридорі один на другий.

Охоронці знову поливають людей.

— С...ки, б...дь, п...си! — кричить чоловік у коричневій дублянці. Струмінь води потрапляє йому в спину.

Ніхто з мерії до людей так і не виходить. Сесію мер Олексій Костусєв не перериває. До кінця дня вулиці перейменовують.

У прес-службі Одеського міськвиконкому кажуть, що декілька охоронців травмувалися. Попекли горло сльозогінним газом та очі, двоє з них порізалися склом.

Прокуратура Одеси почала кримінальне провадження через штурм мерії.

Зараз ви читаєте новину «Протестувальники занесли в мерію два сміттєві баки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі