вівторок, 31 травня 2011 18:41

Мельниченко пообіцяв привести у Раду "300 спартанців"

Мельниченко пообіцяв привести у Раду "300 спартанців"

Новообраний лідер партії "Українська люстрація" Микола Мельниченко збирається провести у Верховну Раду 300 депутатів.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Партія "Українська люстрація" - це технічний проект для проходження у Верховну Раду і виконання тих обіцянок, які ми даємо - проведення люстрації. 300 наших людей, які пройдуть, не будуть отримувати мільйони та ще й брати при цьому матеріальну допомогу. Не будуть витрачати 250 тисяч державних коштів на перельоти. Спартанці повинні їздити громадським транспортом і спати, умовно кажучи, на килимку. Але ці триста спартанців зможуть змінити ситуацію. Вони прийдуть і протягом трьох місяців проведуть відповідні зміни до чинного законодавства України, і протягом 18 місяців втілять у життя", - наголосив Мельниченко.

Він називає цей план реальним. Поки що створив лише партію. Установчий з'їзд, який відбувся 30 травня, обрав його лідером та призначив двох заступників - головного редактора газети "ВВС" Владислава Труша та керівника Академії політичного аналізу Володимира Рубана.

"Одна з цілей партії - створити певну "раду старійшин", яка була б моральним авторитетом для переважної більшості українців і до якої б мусила прислухатися влада. Щоб були старійшини по Україні, а також по областям. Щось на зразок цензорів у Давньому Римі. Цензор не мав жодних привілеїв, вів аскетичний спосіб життя, його не охороняли, але він міг усунути сенатора. Якщо сенатор вчиняв навіть не порушення закону, а просто аморальний вчинок - цензор мав повноваження відсторонити їх від виконання обов'язків, знищити в професійному плані. Цензорів обирали самі люди, ними ставали тільки ті, кого поважали, хто користувався колосальною підтримкою в суспільстві. Це була совість нації. На цю посаду, наприклад, може претендувати Левко Лук'яненко, оскільки він справді є моральним авторитетом", - зауважив Мельниченко.

Нагадаємо, у Києві відбувся установчий з'їзд політичної партії "Українська люстрація". Головою новоствореної організації одноголосно обрано колишнього майора Управління державної охорони Миколу Мельниченка.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко пообіцяв привести у Раду "300 спартанців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі