середа, 18 травня 2011 15:54

Медведєв Януковичу: "Не можна сидіти на двох стільцях"

Медведєв Януковичу: "Не можна сидіти на двох стільцях"

Керівництво України має визначитися, з якими країнами розвивати найтісніші та стратегічні відносини.

Про це на прес-конференції у середу сказав президент Росії Дмитро Медведєв.

"Мене не бентежить анітрошки європейська інтеграція України. Це, зрештою, суверенна країна, і вам вибирати, куди інтегруватися. Хочете - в Євросоюз, якщо вас там чекають, хочете - в інші місця", - сказав Медведєв.

За його словами, якщо Україна вибере європейський вектор, то їй буде складніше знаходити якісь рішення в рамках ЄЕП

"Ось єдине, що я хочу сказати, абсолютно точно, що якщо Україна, наприклад, вибере європейський вектор, то їй, звісно, буде складніше знаходити якісь рішення в рамках єдиного економічного простору і Митного союзу, у якому беруть участь Росія, Казахстан і Білорусія. Тому що це інше інтеграційне об'єднання", - додав він.

"Ну, не можна бути скрізь. Або там, або там. Не можна сидіти на двох стільцях, потрібно робити якийсь вибір", - заявив Медведєв.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна співпрацювати з Митним союзом за формулою 3+1. Пізніше під час виступу у парламенті міністр закордонних справ Костянтин Грищенко запевнив, що наша країна не збираєтсья приєднуватися до Митного союзу. Міністр також визнав, що Росія пропонувала Україні низку преференцій в обмін на приєднання до МС.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв Януковичу: "Не можна сидіти на двох стільцях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі