пʼятниця, 06 травня 2011 13:47

Митний союз - політичний проект російської влади - білоруський експерт

Митний союз - політичний проект російської влади - білоруський експерт

Білорусія не отримала жодних дивідендів від участі у Митному союзі.

Про це Gazeta.ua розповів мінський політолог Алекс Лахвінець.

"Митний договір - це політичний проект російського керівництва. Між Білоруссю та Росією ще раніше існували домовленості про Митний союз, але це не діяло, бо Росія не хоче включати ціни на енергоносії в цей Митний союз. Для білорусів важкою буде ситуація, коли їм доведеться з 1 червня платити в декілька разів більші митні збори за іномарки. В білоруському суспільстві цей аспект Митного союзу викликає найбільший спротив", - зазначив політолог.

За його словами в країні поглиблюється економічна криза, "спостерігається ажіотаж на окремі групи продуктів, громадяни скуповують харчі на майбутнє, бо бояться подорожчання."

"Сукупний борг Білорусі сягнув 30 мільярдів доларів. Це результат дуже складних останніх трьох років. Зараз країна просить грошей у Росії. Спочатку мільярд доларів, потім - 6 мільярдів на будівництво атомної станції. Отримувати кредити на Заході зараз неможливо, бо влада самоізолювалася, вчинивши насильство у день президентських виборів", - відзначив він.

За словами експерта, теракт у метро дещо відвернув увагу від кризи.

"Суспільство було шоковане трагедію, яка відбулася в метро. Багато людей вважають, що влада несе політичну відповідальність за вибухи в метро. Є недовіра до сучасної офіційної версії про виконавців та замовників цього теракту. Ця ситуація, накладена на економічні негаразди, розколює суспільство. Особливо цьому сприяє пропаганда підконтрольних державі ЗМІ. Кожен день влада або натякає, або напряму звинувачує опозицію в тому, що вона могла б причетна до теракту. Влада використовує цю ситуацію в своїх цілях", - завершив Лахвінець.

Зараз ви читаєте новину «Митний союз - політичний проект російської влади - білоруський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі