понеділок, 03 липня 2023 12:57

Мав компромат на Путіна: чому Пригожина відпустили живим

Мав компромат на Путіна: чому Пригожина відпустили живим
Кремль відпустив бунтівників до Білорусі без бою. Фото: ТАСС

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин накопичив солідний компромат на російського диктатора Володимира Путіна за роки їхньої співпраці.

Це стало чи не головним аргументом, чому "вагнерівців" відпустили в Білорусь без бою, заявив російський правозахисник, засновник проекту "Гулагу-ні!" Володимир Осєчкін.

"Пригожин протягом багатьох років виконував найбрудніші доручення Путіна, наприклад, замовні вбивства і теракти, зокрема й за кордоном. Кожне таке доручення було додатковим внеском у скарбничку компромату на російського президента. Пригожин думав, що він буде шантажувати. І дійсно в якийсь певний момент Путін дуже сильно злякався", – зазначив правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може підірвати ЗАЕС. У Times назвали мотиви диктатора

Ознакою переляку диктатора Осєчкін вважає відеозвернення Путіна вранці 24 червня.

"Путін навіщось почав порівнювати заколот Пригожина з революцією 1917 року", – додав експерт.

Він також жодного разу не назвав імені та прізвища Пригожина, як раніше робив, згадуючи опозиціонера Олексія Навального.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" призупинила вербувати найманців. Таке рішення ухвалено нібито через "переїзд" на територію Білорусі та призупинення участі найманців у війні проти України, йдеться в Telegram-каналі, який пов'язують з "вагнерівцями".

Роспропаганда активно хвалила "Вагнер" і називала його "непереможним", але ситуація докорінно змінилася після 23 червня.

Того дня ватажок "Вагнера" Євген Пригожин оголосив про військовий заколот у Росії. Події розвивалися стрімко і вже наступного дня "вагнерівці" увійшли до Ростова і взяли під контроль усі військові об'єкти, а потім рушили на Москву.

Наступного дня марш закінчився за 200 км до Москви, коли Пригожин провів переговори із президентом Білорусі Олександром Лукашенком. "Вагнер" повернувся у польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Мав компромат на Путіна: чому Пригожина відпустили живим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі