вівторок, 13 лютого 2024 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Маск закликав США зірвати нову допомогу Україні

Маск закликав США зірвати нову допомогу Україні
Ілон Маск заявив, що президент РФ нібито не може програти у війні проти України та виступив проти схвалення Сенатом допомоги Києву. Фото: eastnews.ua

Засновник компаній SpaceX і Tesla та власник соціальної мережі Х Ілон Маск закликав американців тиснути на сенаторів, щоб ті зірвали нову допомогу США Україні.

Мільярдер під час форуму X Spaces заявив, що "немає жодного шансу", що російський диктатор Володимир Путін може програти війну, пише Bloomberg.

"Ці витрати не допомагають Україні. Продовження війни не допоможе Україні", - сказав він, виступивши проти ухвалення законопроєкту щодо надання допомоги Києву.

На думку Маска, на російського президента чинять тиск, щоб він довів війну до кінця, оскільки "якщо він відступить, його вб'ють".

"Тим, хто хоче зміни режиму в Росії, слід подумати про те, хто та людина, яка може усунути Путіна, і чи буде ця людина миротворцем. Напевно, ні. Така людина, швидше за все, буде ще більш жорсткою, ніж Путін", - додав Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерв'ю Путіна пропагандисту Карлсону висміяв навіть Маск

Коментуючи конфлікт, на який вплинули супутникові послуги його ж компанії Starlink, Маск заявив сенаторам-республіканцям США, що Путін не може програти війну в Україні. Він погодився з коментарем одного зі спікерів, який заявив, нібито ті, хто очікує на перемогу України, живуть у світі фантазій.

У дискусії під час форуму взяли участь противники законопроєкту Сенату, який передбачає надання подальшої допомоги Україні для продовження боротьби з повномасштабним вторгненням РФ. До Маска на форумі долучилися співзасновник Craft Ventures LLC Девід Сакс, Рон Джонсон зі штату Вісконсин, Джей Ді Венс із Огайо, Майк Лі з Юти, а також колишній кандидат у президенти від Республіканської партії Вівек Рамасвамі.

Також Маск висловив сподівання, що американці зв'яжуться зі своїми конгресменами щодо допомоги Україні. Він назвав абсурдними звинувачення у тому, що захищає Путіна:

"Мої компанії, напевно, зробили більше для підриву Росії, ніж будь-хто інший. Я зацікавлений у тому, щоб зупинити загибель людей по обидва боки війни, але не думаю, що це можна зробити шляхом усунення очільника Кремля".

Раніше Маск заявляв, що у росіян чудове почуття гумору, а диктатор Володимир Путін - "непоганий мужик". Скандальні заяви мільярдер зробив під час трансляції в X, фрагмент якої опублікували в соцмережах. Маск запевнив, що йому подобаються російські меми про нього і він хоче паспорт РФ.

Зараз ви читаєте новину «Маск закликав США зірвати нову допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі