четвер, 29 лютого 2024 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон зробив нову заяву про західні війська в Україні

Макрон зробив нову заяву про західні війська в Україні
Кожне слово, яке я говорю, є зваженим, заявив президент Франції. Фото: president.gov.ua

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що всі його заяви про повномасштабну війну Російської Федерації проти України - зокрема щодо можливості відправлення західних військ - ретельно продумані.

Французького лідера попросили прокоментувати заяву після неформального саміту союзників у Парижі, повідомила "Європейська правда".

"Це досить серйозні питання. Кожне слово, яке я говорю з цього питання, є зваженим, продуманим і виваженим", - сказав Макрон журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги: що у списку

26 лютого Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

"Нічого не можна виключати", коли йдеться про відправку західних військ до України, сказав прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь.

Цього місяця президент України Володимир Зеленський відвідав з візитом Німеччину і Францію. У Берліні підписав із канцлером Німеччини Олафом Шольцом договір про співпрацю у сфері безпеки. Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на €1,1 млрд.

У Парижі Зеленський підписав із Макроном двосторонню угоду про гарантії безпеки для України.

Зараз ви читаєте новину «Макрон зробив нову заяву про західні війська в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі