понеділок, 07 червня 2010 14:15

Людина Медведєва наполягає на двомовності в Україні

Людина Медведєва наполягає на двомовності в Україні

Програма з повернення російській мові статусу офіційної має бути вироблена Україною, оскільки в країні історично склалася двомовна культура, заявив спеціальний представник президента Росії з міжнародної культурної співпраці Михайло Швидкой.

Про це він сказав в Ялті на засіданні міжнародного круглого столу "Україна і Росія: нова взаємодія", що проходить у рамках фестивалю "Велике російське слово".

Швидкой заявив, що українці як нація історично формувалися по-різному.

"Те, що відбувається в східних і південно-східних регіонах України, і те, що відбувається в Західній Україні, не співпадає один з одним. Виникає дуже серйозна проблема формування української нації", - сказав він.

За словами Швидкого, Росії потрібна "сильна, процвітаюча, демократична і стабільна Україна, багатство якої, звичайно ж, у її двомовності". "Двокультур"я – це потужна, єдина, дуже важлива основа для формування сильної Української держави", - підкреслив Швидкой.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Людина Медведєва наполягає на двомовності в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі