неділя, 06 червня 2010 12:54

Регіоналів охоплює тремтіння від читання Пушкіна

Регіоналів охоплює тремтіння від читання Пушкіна

Партія регіонів до дня російської мови на Донеччині передала школам 10 тис. книг російських класиків.

Сертифікат був переданий на урочистому мітингу біля пам'ятника Пушкіну начальникові Головного облуправління освіти і науки Юрію Соловьйову народним депутатом від Партії регіонів Олександром Касянюком.

Крім того, кращі вчителі і викладачі російської мови і літератури, а також учні середніх шкіл - переможці олімпіад з російської мови та літератури - одержали цінні подарунки.

В рамках традиційних святкувань, що проводяться вже 5-й рік на Донеччині, присвячених Дню російської мови, шанувальники російського літературного класика на чолі з керівництвом облорганізації Партії регіонів поклали квіти до пам'ятника видатному російському поетові.

На мітингу з вітальним словом виступив голова Донецької облради, член Партії регіонів, Андрій Шишацький, який процитував рядки з творів Пушкіна і Вознесенського.

"Хіба не охоплює тремтіння, коли читаєш "Кавказького бранця" нашого великого поета Олександра Сергійовича Пушкіна? ...Це - чудове свято, і я вас від душі з ним вітаю! - сказав глава облради. - Хочу, щоб сьогодні більше звучало доброї російської поезії і прози та менше порожніх гасел, більше за справжнє російське поле і менше в нім бур'яну. Зі святом вас, друзі!".

Нагадаємо, з 6 червня 2006 року в Донецькій області щорічно відзначається свято російської мови, затверджене Донецькою облрадою. Ініціатором свята виступила тоді Партія регіонів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Регіоналів охоплює тремтіння від читання Пушкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі