четвер, 21 липня 2022 22:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко де-факто визнав так звані ЛНР, ДНР і анексію Криму РФ

Лукашенко де-факто визнав так звані ЛНР, ДНР і анексію Криму РФ
Лукашенко де-факто визнав так звані ЛНР, ДНР і анексію Криму. Фото: БЕЛТА

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко де-факто визнав так звані ЛНР і ДНР, а також анексію Криму Росією.

В інтерв'ю AFP диктатор наголосив, що в разі необхідності видасть відповідний указ. За його словами, зараз визнання нічого б не додало ні Луганську, ні Донецьку, ні Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко постачає білорусів російським окупантам – Генштаб

"Але якщо Криму, Луганську, Донецьку треба буде продовольство, цеглу, цемент, відновлювати та інше, ми їм допомагатимемо. Треба буде - визнаємо, якщо в цьому буде сенс якийсь, але який сенс сьогодні, визнаю я публічно або не визнаю, ми фактично з ними співпрацюємо", – сказав він.

Він ще раз наголосив, що зараз таке визнання нічого не дасть.

"Треба – визнаю указом Президента. Якщо це потрібно буде.. Але зараз це нічого не дасть додатково. Точно так, як кажуть: "От буде Лукашенко воювати в Україні чи ні?" Ми там просто не потрібні зараз. Точно так Луганськ, Донецьк і Крим", – додав він.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко визнав, що з його території обстрілюють Україну, а Білорусь допомагає РФ у війні.

Лукашенко обвинуватив НАТО, що ті цілились у Білорусь ракетами та розгорнули на кордоні чотири дивізіони.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко де-факто визнав так звані ЛНР, ДНР і анексію Криму РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі