субота, 30 січня 2010 15:01

Луценко поводився так, немов збирається звільнити ВР - Литвин

Луценко поводився так, немов збирається звільнити ВР - Литвин

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що фракція Блоку Литвина при голосуванні за відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ керувалася принципом про необхідність деполітизації Міністерства внутрішніх справ.

Про це спікер заявив у інтерв"ю газеті "Левый берег".

"У нашій передвиборчій програмі чітко зафіксовано: повна деполітизація, департизація і декомерціалізація правоохоронної та силової систем країни", - сказав Литвин.

"Це - принцип і ми йому не зраджуємо", - наголосив він.

Також Литвин зазначив, що раніше неодноразово заявляв і зараз наполягає, що глава МВС має бути не в політичному процесі - над ним.

Крім того, за словами Литвина, він вважав, що і з боку ініціаторів розгляду питання про відставку Луценка, і, власне, під час звіту міністра буде продемонстровано державний підхід. Проте те, що відбувалося у ВР, спікер назвав "печерним рівнем".

"Міністр і окремі депутати говорили на лише їм зрозумілій мові", - зазначив він.

Нарешті, додав Литвин, за будь-яким низьким рівнем авторитету Верховної Ради, не міністр має право давати їй оцінки.

"Луценко ж поводився так, немов збирається звільнити Верховну Раду. Вийшло навпаки", - сказав спікер.

"Це - та принципова мотивація, що лежала в основі рішення", - додав Литвин.

Нагадаємо, 28 січня 2010 року Верховна Рада України ухвалила постанову "Про відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ України". "За" проголосував 231 із 398 народних депутатів, зареєстрованих у сесійному залі, зокрема й 19 депутатів від Блоку Литвина.

Після цього голосування в БЮТ висловлювали думку, що підтримка Блоком Литвина відставки Луценка свідчить про те, що Блок Литвина на президентських виборах робить ставку на лідера Партії регіонів, кандидата у Президенти Віктора Януковича.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Луценко поводився так, немов збирається звільнити ВР - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі