субота, 20 серпня 2011 14:17

Луценко може стати соціальним критиком влади - Цибулько

Луценко може стати соціальним критиком влади - Цибулько

Політолог Володимир Цибулько вважає, що кримінальна справа екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка може розвалитися.

За словами експерта, Луценка показово виправдають, щоб довести, що суд в Україні незалежний.

"Луценко і Тимошенко – дві сторони однієї медалі. Їхні історії схожі. Але якщо у влади є намір дійсно у справі екс-прем'єра йти до кінця, то процедурна акуратність захисту Луценка повинна бути позитивним відтінком у ставленні до суду. Цей момент має бути заохочувальним. Як раз ця лінія поведінки захисників – мінімум політизації і зайвої скандальності – може перетворити екс-міністра в судову антитезу Тимошенко", - зауважив Цибулько.

Він наголосив, що в українському суспільстві з'являється запит на якийсь лівий проект.

"Зрозуміло, що Компартія розвалюється, доходить до свого логічного завершення. Для них у 2012 році буде остання виборча кампанія. Луценко може зіграти гарну роль соціального критика влади. Такий суб'єкт не буде шкідливим. Тим більше, що "регіонали" зблизилися з Соцінтерном. Оце такий український парадокс", - зазначив політолог.

"Луценку не змінюють запобіжний захід, тому що в його персоні переплелося багато різних суперечностей: особиста помста декого із нинішнього істеблішменту, зокрема Колеснікова, і політичний інтерес. Процес отримання насолоди від помсти йому прийшов до певного насичення", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Луценко може стати соціальним критиком влади - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі