середа, 27 липня 2022 13:12

"Лояльність до влади, а не професійність" – Гончаренко про кандидатуру нового генпрокурора

"Лояльність до влади, а не професійність" – Гончаренко про кандидатуру нового генпрокурора
Провладна партія просуває своїх кандидатів на високі посади, наголошує нардеп Олексій Гончаренко. Фото: GOODZENKO

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про призначення народного депутата від "Слуги народу" Андрія Костіна на посаду генпрокурора. Головним фактором в обранні кандидата стала саме партійна приналежність, а не професійність. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Олексій Гончаренко.

"Знову головним фактором у призначенні є належність до партії "Слуга народу". Коли призначали Венедіктову, я сказав добре, що це перша жінка. Як і богиня Феміда. Але вийшло так, що вона була із партквитком "Слуги народу". І саме це було визначальним фактором. Тепер знову бачимо, що це народний депутат від "Слуги народу", – говорить Гончаренко.

Провладна партія просуває своїх кандидатів на високі посади, наголошує нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є великі проблеми зі шпигунами": чому Зеленський звільнив Демченка та хто наступний

"Головний принцип знову лояльність. А не професійність", – каже Гончаренко.

Головні завдання генпрокурора зараз – це розслідування військових злочинів, пояснює нардеп.

"А також пошук та арешт російських активів. Боротьба з корупцією також важлива. Чи відповідатиме Костін цим вимогам – побачимо. На Заході також будуть дивитися на результат. Але вже говорять, що Україна має боротися з корупцією. Вона, на жаль, не зникла. І це є проблемою. Генпрокурор має продемонструвати результат", – додає Гончаренко.

27 липня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про призначення Андрія Костіна на посаду генпрокурора. Андрій Костін – народний депутат Верховної ради IX скликання від партії "Слуга народу".

У США висловилися про призначення генпрокурора України. Наголосили, що треба боротися із корупцією. Загроза, яку представляє корупція, може роз'їдати демократію, суверенітет і свободи, які народ України так відчайдушно хоче зберегти, заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

17 липня президент Володимир Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову від посади генпрокурора і поклав виконання обов'язків генерального прокурора на її заступника Олексія Симоненка. 19 липня парламент звільнив Венедіктову.

Зараз ви читаєте новину «"Лояльність до влади, а не професійність" – Гончаренко про кандидатуру нового генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі