вівторок, 27 грудня 2011 14:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Литвин сподівався, що Апеляційний суд пом'якшить вирок Тимошенко

Литвин сподівався, що Апеляційний суд пом'якшить вирок Тимошенко

Рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) обов'язково для виконання будь-якою країною, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

"Рішення Європейського суду для будь-якої цивілізованої країни обов'язкове для виконання", - заявив він на прес-конференції у вівторок у Новоград-Волинському (Житомирська обл.), коментуючи наміри представників опозиції оскаржити вирок стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо "газової справи" в ЄСПЛ.

Литвин також вважав, що Апеляційний суд Києва пом'якшить Тимошенко вирок щодо "газової справи".

"Я думав, що вирок буде або пом'якшений, або буде застосована інша форма. На мій погляд, для цього і була апеляція", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Тимошенко хоронить режим разом з Україною - Луценко

Як повідомлялося, в п'ятницю Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, за яким Тимошенко засуджено на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році.

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що рішення Апеляційного суду буде оскаржено в ЄСПЛ. Захист Тимошенко шукає юридичну можливість подати скаргу на вирок щодо "газової справи" в ЄСПЛ, минаючи касаційне оскарження в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Литвин сподівався, що Апеляційний суд пом'якшить вирок Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі