середа, 27 травня 2009 10:18

Литвин прогнозує "газові" проблеми взимку

Литвин прогнозує "газові" проблеми взимку

Голова Верховної Ради Володимир Литвин побоюється виникнення проблеми з постачанням газу під час наступного опалювального сезону.

Про це він сказав в інтерв"ю Національної радіокомпанії.

"Треба бити тривогу і говорити серйозно про те, що ми вже отримали всю плату від Росії за транзит до кінця нинішнього року. А чим розраховуватимемося завтра? І чи не виникне у нас проблема із забезпеченням енергоносіями насамперед газом в осінньо-зимовий період", - сказав він.

Литвин також розкритикував ідею оплати Росією транзиту газу через Україну на 5 років вперед, відзначивши, що таким чином ставка транзиту за газ залишатиметься на одному рівні, тоді як витрати на обслуговування газотранспортної системи зростатимуть.

Нагадаємо, російський "Газпром" прогнозує, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" зазнаватиме труднощів з оплатою поставок імпортного газу за травень.

Росія вивчає можливість надання авансу Україні за транзит природного газу по її території протягом 5 років.

Зараз "Нафтогаз" разом з "Газпромом" розробляють механізм, згідно якому НАК закачуватиме газ в підземні сховища в 2009 році за рахунок частини коштів, які будуть отримані від транзиту російського газу в майбутніх періодах.

ProUa
Зараз ви читаєте новину «Литвин прогнозує "газові" проблеми взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі