четвер, 28 червня 2012 17:26

Лідер КУПРу: міліція підтвердила "зґвалтування" Конституції

Лідер КУПРу: міліція підтвердила "зґвалтування" Конституції
Сергій Мельниченко прокоментував реакцію правоохоронців на акцію "Згвалтування 16-річної "Конституції". Фото: newsmarket.com.ua

Реакція правоохоронців на акцію "Згвалтування 16-річної "Конституції" тільки підтверджує те, що Конституція дійсно є згвалтованою. Так вважає лідер "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Сьогодні правоохоронці порушили наші конституційні права. По-перше, право на свободу мирних зібрань: ми завчасно подали повідомлення, заборони суду на проведення акції не було. Однак провести акцію нам не дали. Друге, порушено право на свободу пересування: нам не дозволили пройти до Адміністрації президента. До будівлі Адміністрації я не вривався. А Банкова — це відкрита вулиця, а не стратегічний об'єкт. І третє, чому проти мене і "Конституції"(актриса Тетяна Ліходєєва — ред.) безпричинно застосували фізичну силу. Парадокс ситуації полягає в тому, що міліція не тільки порушила мої права, але і вчинила злочин. Адже акцію проводили громадські органзації, а перешкоджання діяльності громадських організацій — це злочин. Вже мовчу про перевищення правоохоронцями своїх повноважень. Ми хотіли показати, що Конституцію згвалтували, і міліція це підтвердила. Які ще тут повинні бути докази? Така діяльність міліції згодом може призвести до іншої акції — вже не такої мирної, як ми провели", - зазначив він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Януковича "замочили" за "зґвалтування" Конституції

Мельничекно вважає, що акція вчергове довела, що Віктор Янукович не є легітимним президентом.

"Міліція вислужується. Тому, якщо справа стосується "його величності", у будь-якому випадку будеш неправий. З юридичної точки зору ми не вчинили жодного правопорушення. Однак у понеділок нас викликають до суду. Тобто все, що зачіпає нашого тимчасового виконуючого обов'язків гаранта — все має зупинятися у корені. Президент мало того, що нічого не робить для забезпеченн дотримань Конституції — він робить все для того, щоб не дати можливості розкрити комусь рота", - додав лідер КУПРу.

Нагадаємо, сьогодні біля Адміністрації президента організації "Коаліція учасників помаранчевої революйції" та "Чорний комітет" провели акцію "Згвалтування 16-річної "Конституції". Актриса Тетяна Ліходєєва виконувала роль "Конституції".

Зараз ви читаєте новину «Лідер КУПРу: міліція підтвердила "зґвалтування" Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі