пʼятниця, 19 серпня 2011 09:11

Лазаренко вийде на волю наступного року

Лазаренко вийде на волю наступного року

Колишній прем'єр-міністр Павло Лазаренко буде звільнений з американської в'язниці 1 листопада 2012

Про це заявив фахівець зі зв'язків з громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріс Бурке.

За його словами, 4 серпня Лазаренко був переведений з федерального виправної установи в Дубліні (штат Каліфорнія) в Terminal Island, також у Каліфорнії, - чоловічої виправної установи зі зниженим рівнем безпеки.

При цьому Бурке не повідомив, чому змінений термін ув'язнення, пославшись на свою некомпетентність у цьому питанні.

Раніше Лазаренко збиралися випустити 11 січня 2012 року.

Лазаренко був арештований у США в лютому 1999 року з панамським паспортом і провів у в'язниці в очікуванні процесу близько 4 років.

У червні 2003 року його випустили під заставу в 65 мільйонів доларів, проте 1 жовтня 2008 року екс-прем'єр вирішив повернутися в американську в'язницю, пояснивши це метою зберегти своє життя.

Американська прокуратура звинувачувала Лазаренко в здирництві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і відмиванні в 1994-1999 роках 280 мільйонів доларів.

25 серпня 2006 окружний суд Сан-Франциско засудив Лазаренка до 108 місяців ув'язнення і штрафу в 10 мільйонів доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, отриманого незаконним шляхом при веденні справ на посту прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко вийде на волю наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі