понеділок, 13 лютого 2023 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров із Захаровою розродилися новими фейками про Україну

Лавров із Захаровою розродилися новими фейками про Україну
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 13 лютого.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Після розпаду СРСР американці взялися за руйнування дружби Росії з колишніми союзними республіками і почали робити з України ворога РФ. Замість того, щоб заохочувати дружбу, яка завжди була основою відносин українського та російського народів", – заявив Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова зганьбилася заявою про "неадекватність" Борелля

Водночас російські засоби масового інформування, цитуючи президента Бразилії Луїса Інасіу да Сілву, поширили нову маніпуляцію:

"Росія – не маленька країна. Необхідно дати їй мінімальні умови, щоб припинити так звану спецоперацію. Сполучені Штати Америки припинили війну у В'єтнамі. Це було не просто, але вони це зробили".

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова також поширила чергову маніпуляцію, закликавши "юридично зафіксувати обман Заходу щодо Мінських угод".

"Те, що політики обдурили світову спільноту та народ України, вимагає обов'язкової фіксації у правовому просторі. Повинні бути не просто розмови, повинна бути кваліфікація, яка має надаватися правниками, адже вони обдурили Рабдез ООН", – заявила Захарова.

Очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив, що нібито Москва не відмовляється від переговорів щодо України.

Водночас пропагандисти РФ з його слів "клепають" усе нові матеріали до роковин "спеціальної військової операції", як у Кремлі наказали називати війну проти України. Лавров заявив, що це необхідно, щоб мовляв "річниця не звелася до антиросійського шабашу Заходу".

Тим часом аналітики США з'ясували, що насправді крилося за закликами Лаврова до переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Лавров із Захаровою розродилися новими фейками про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі