понеділок, 13 лютого 2023 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики з'ясували, що насправді крилося за закликами РФ до переговорів

Аналітики з'ясували, що насправді крилося за закликами РФ до переговорів
РФ маніпулювала темою переговорів, щоб затягнути поставки західних танків. Фото: eastnews.ua

Росія маніпулювала темою переговорів з Україною у грудні 2022-го, аби затримати постачання західних танків.

Ворог таким чином намагався підготуватися до нового великого наступу, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Протягом грудня 2022 року Кремль різко розширив хибний наратив про переговори. Його активізація співпала з підготовкою РФ до великої наступальної операції, запланованої на початок 2023 року. У планах Москви було зіграти на прагненні Заходу до миру, щоб перешкодити постачанням танків до відновлення ініціативи РФ на східному фронті. Це продовжувалось до 27 грудня, поки міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не заявив, що Москва домагатиметься військового рішення в Україні", – ідеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW пояснили, навіщо Кремль перебільшує наступи РФ на фронті

Тоді вже було запізно, щоб танки від західних партнерів прийшли вчасно і перешкодили російському наступу, вважають аналітики.

"Розповіді про мирні переговори з Росією, безумовно, не були єдиною чи навіть головною причиною затримки з постачанням Заходом танків Україні. Але час посилення і припинення Кремлем цієї маніпуляції, переконливо свідчить про те, що вона була приурочена до підтримки російського наступу, який зараз триває", – додали експерти.

Кремль щосили намагається зупинити передачу Україні західних танків і далекобійних ракет. Москва поширює наратив, що нове озброєння становитиме загрозу безпеці Російської Федерації.

Інформаційна кампанія Кремля переслідує дві цілі: максимальне затягування прибуття західних танків, щоб затримати відновлення українських контрнаступів і виграти час для власних наступальних операцій; порушення формулювання узгодженого західного підходу до повного переходу України на західні системи озброєнь – Захід повинен буде зробити це, так як запаси зброї радянських часів уже вичерпані.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики з'ясували, що насправді крилося за закликами РФ до переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі