понеділок, 13 лютого 2023 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW пояснили, навіщо Кремль перебільшує наступи РФ на фронті

В ISW пояснили, навіщо Кремль перебільшує наступи РФ на фронті
Ворог за допомогою дезінформації прагне зміцнити уявлення про російську могутність. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Кремль навмисно перебільшує важливість кожного тактичного наступу російської армії, щоб деморалізувати українців і змусити Захід сумніватися у важливості подальшої військової підтримки Києва.

Москва намагається переконати країни Заходу, що Україна не зможе протистояти нібито переважній силі російських наступів, зазначає у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW). Водночас результати цих наступів зрештою не дають стратегічного впливу РФ на полі бою.

"Перебільшення дрібних перемог на фронті дозволило Кремлю пояснити росіянам повільні темпи наступу окупантів в Україні. Обидві версії розповіді – очікуваний бліцкриг на початку вторгнення 24 лютого і враження про нестримний, хоча і повільний, наступ під час її другої фази – частково призначалися для стримування або хоча б затягування надання західної допомоги", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: ЗСУ повідомили гарні новини з передової

Ворог за допомогою дезінформації прагне зміцнити уявлення про російську могутність до вторгнення і применшити успішний опір України в надії, що Захід відмовиться від підтримки зусиль Києва щодо оборони, спрямованих на перемогу у війні.

"У цьому росіяни уже зазнали невдачі", – вважають американські аналітики.

Кремль щосили намагається зупинити передачу Україні західних танків і далекобійних ракет. Москва поширює наратив, що нове озброєння становитиме загрозу безпеці Російської Федерації.

Інформаційна кампанія Кремля переслідує дві цілі: максимальне затягування прибуття західних танків, щоб затримати відновлення українських контрнаступів і виграти час для власних наступальних операцій; порушення формулювання узгодженого західного підходу до повного переходу України на західні системи озброєнь – Захід повинен буде зробити це, так як запаси зброї радянських часів уже вичерпані.

Зараз ви читаєте новину «В ISW пояснили, навіщо Кремль перебільшує наступи РФ на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі