вівторок, 22 січня 2013 05:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кузьмін не бачить політичних репресій у кримінальних справах Тимошенко

Кузьмін не бачить політичних репресій у кримінальних справах Тимошенко
Кузьмін ФОТО: job-sbu.org

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін не вважає політичними репресіями кримінальні справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Що таке політичні репресії? Давайте під одними і тими ж словами розуміти одні й ті самі речі. Політичні репресії - це незаконне переслідування політичних опонентів за їх політичну діяльність. Політична діяльність, як відомо - це діяльність така, як голосування в парламенті, виступ у парламенті, участь у виборах, голосування, входження до фракції, більшість або опозицію; діяльність політика і переслідування за цю діяльність і є політичними репресіями", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" з Вищої ради юстиції впевнений, що справу Тимошенко по Щербаню не подадуть до суду без відома захисту

"Скажіть, будь ласка, коли людина обвинувачується в убивстві, в ухиленні від сплати податків, в розкрадання в особливо великих розмірах, у перевищенні влади, коли людині надсилається повідомлення про підозру в організації та фінансуванні вбивства, то про які політичні репресії може йти мова?" - зазначив перший заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи по вбивству Щербаня в 1996 році, а Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін не бачить політичних репресій у кримінальних справах Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі