вівторок, 11 серпня 2009 23:19

Костенко: "Росія має платити $10 млрд на рік за базування флоту"

Костенко: "Росія має платити $10 млрд на рік за базування флоту"

В угоді про базування ЧФ Росії на території України, яка була підписана 1997 року, більша частина положень так і не увійшла в силу.

Про це заявив народний депутат від НУ-НС і лідер УНП Юрій Костенко в ефірі "5 каналу", коментуючи заяву російського глави щодо нагнітання конфлікту навколо базування флоту РФ на території України.

"Це стосується і всього того майна, яким користується російський Чорноморський флот. Це стосується і кількості землі, яка перебуває в оренді і, за яку Росія не платить. Це стосується фінансових розрахунків. Цією угодою передбачається, що з 2008 року Росія буде платити за ринковими цінами за оренду кримської землі", - розповів нардеп.

Костенко підкреслив, що реакції Тимошенко на критичну заяву Дмитра Медведєва нема, тому що уряд не ставить ці питання перед Росією.

"Де дії Кабміну щодо того, щоб не український уряд фінансував розміщення ЧФ Росії в Криму, а щоб за це платила Росія? При чому в обсягах, які допомогли б держбюджету. За нашими підрахунками від 5 до 10 мільярдів доларів щорічно Росія має платити за базування флоту. Якби уряд так діяв, то не поставало б питання 2017 року, оскільки було б просто невигідно утримувати кораблі на нашій території", - зазначив "нунсівець".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Костенко: "Росія має платити $10 млрд на рік за базування флоту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі