вівторок, 11 серпня 2009 22:33

Медведєв підіграв думці росіян про "недодержаву" Україну - політолог

Медведєв підіграв думці росіян про "недодержаву" Україну - політолог

Президент Фонду "Петербурзька політика" Михайло Виноградов заявив, що президент Росії Дмитро Медведєв вирішив влаштувати тест на російськість для українських кандидатів на пост глави держави.

Про це він розповів у телефонному коментарі в ефірі "5 каналу".

На думку політолога, сьогоднішній виступ Медведєва керувався двома логіками.

"З однієї сторни була спроба протестувати реакцію кандидатів у президенти по російській тематиці. Інтерес Росії до цих виборів тепер нижчий, ніж минулого разу. Тим не менше є бажання, щоб кандидати визначились, показали свою позицію і не забували про російський фактор. Друга - внутрішньополітична. Це сигнал громадській думці, яка достатньо негативно ставиться до України. Існує сприйняття України як своєрідної "недодержави". Це сигнал, що російська влада розуміє громадську думку і готова протидіяти Україні", - розповів Виноградов.

Він також зазначив, що відмова відправити до Києва Михайла Зурабова не є жорстким політичним рішенням.

"Інтонація Медведєва була жорсткішою, ніж те рішення, яке він озвучив", - вважає експерт.

Коментуючи можливість того, що у Кремлі просто шукають зовнішнього ворога, щоб відволікти російське суспільство від внутрішніх проблем, Виноградов повідомив, що такої необхідності немає.

"Я не думаю, що це початок потужної антиукраїнської кампанії. Періодично тема зовнішнього ворога виникає, але гострої необхідності мобілізувати російське населення немає. Крім того, рейтинги Путіна і Медведєва досить високі, не дивлячись на економічну кризу", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Медведєв підіграв думці росіян про "недодержаву" Україну - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі