четвер, 14 липня 2011 20:00

Консульство РФ відмовилося допомогти Мєшкову

Консульство РФ відмовилося допомогти Мєшкову

Перший президент Криму Юрій Мєшков в ніч з середи на четвер був посаджений співробітниками Служби безпеки України на пором, який доставив його до узбережжя Краснодарського краю Росії. Про це повідомив соратник Мєшкова Анатолій Лось, голова громадської організації "Русское общество Крыма" .

За словами Лося, оскільки Мєшков був затриманий СБУ під час відпочинку в Ялті, після депортації він опинився в Краснодарському краї без грошей і, зійшовши з порома, був змушений добиратися до Анапи пішки, пройшовши кілька кілометрів.

"Ми вже зв'язалися з місцевим козацтвом, сподіваємося, що йому нададуть допомогу", - сказав Лось.

Він підкреслив, що його дивує позиція консульства Росії, яка відмовилася надавати допомогу Мєшкову, що має громадянство РФ.

"Консул відмовився брати участь, мотивуючи це тим, що не хоче ускладнювати відносини між Україною і Росією. Американці починають війни через одну людину, а тут дипломат відмовився навіть просто бути присутнім на процесі, щоб дотримувалися норми права. У підсумку залишили людини без допомоги, над ним знущалися, проявили насильство", - сказав співрозмовник агентства.

"Консульство РФ у Сімферополі налаштоване категорично проти російських організацій, крім однієї - "Русского единства", з якою є фінансові відносини, від них одержують відкати. Заробляють гроші на цьому, купують машини, але нічого не роблять. Консул з ними спілкується, бо це йому вигідно. А інших ігнорують, тиснуть", - констатував Лось.

Зараз ви читаєте новину «Консульство РФ відмовилося допомогти Мєшкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі