вівторок, 18 липня 2023 09:49

Китай висловився про продовження зернової угоди

Китай висловився про продовження зернової угоди
Китай зробив заяву щодо продовження зернової угоди. Фото: pixabay.com

Китай готовий вести переговори з усіма сторонами для забезпечення продовольчої безпеки.

Пекін підтримує "збалансовану та повністю реалізовану" зернову ініціативу, пише агентство Anadolu із посиланням на заяву речниці Міністерства закордонних справ КНР Мао Нін.

"Китай сподівається, що Чорноморська зернова ініціатива й надалі буде збалансованою та повністю реалізованою", – сказала вона китайським ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на зрив РФ зернової угоди

Водночас КНР висунула власні ініціативи щодо міжнародного співробітництва в галузі продовольчої безпеки.

"Китайська сторона готова посилити комунікацію та співпрацю з усіма сторонами для сприяння більшому міжнародному консенсусу та забезпечення глобальної продовольчої безпеки", – зазначила Мао.

17 липня в Кремлі заявили, що РФ відмовляються продовжувати дію зернової угоди. Росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України Володимир Зеленський направив офіційні листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генсеку ООН Антоніу Гутеррешу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі. Він заявив, що ніхто не має права руйнувати продовольчу безпеку будь-якого народу.

Зараз ви читаєте новину «Китай висловився про продовження зернової угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі