понеділок, 24 квітня 2023 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай відреагував на скандальну заяву свого посла про Крим та СРСР

Китай відреагував на скандальну заяву свого посла про Крим та СРСР
Китай заявив, що поважає суверенітет усіх колишніх радянських держав. Фото: pixabay.com

Китай поважає суверенний статус держав усіх колишніх радянських країн.

Про це у Пекіні заявили 24 квітня на тлі скандальної заяви посла КНР у Франції Лу Шає, який своїм інтерв'ю викликав обурення у Європі, передає AFP.

"Китай поважає статус суверенної держави республік-учасниць після розпаду Радянського Союзу. Після розпаду СРСР Китай був однією з перших країн, які встановили дипломатичні відносини з відповідними державами", – заявила речниця МЗС КНР Мао Нін.

Вона запевнила, що Китай "поважає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність усіх країн і підтримує цілі та принципи Статуту ООН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна заява КНР: низка країн викликали "на килим" китайських дипломатів

"Деякі засоби масового інформування неправильно інтерпретують позицію КНР щодо українського питання і сіють розбрат у відносинах між Китаєм і відповідними країнами", – додала речниця.

Мао Нін зробила свою заяву після того, як посольство Китаю у Франції видалило стенограму скандального інтерв'ю свого посла про СРСР та Крим.

Китайський посол Лу Шає у Франції заявив, що колишні радянські країни "не мають ефективного статусу в міжнародному праві", тому що немає відповідної міжнародної угоди, яка б ратифікувала їхній статус. А Крим взагалі був спочатку "російським півостровом".

Зараз ви читаєте новину «Китай відреагував на скандальну заяву свого посла про Крим та СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі