субота, 03 березня 2012 17:32

Кінах про "молочний" конфлікт з Білорусією: Україна має захищатися цивілізованими методами

Кінах про "молочний" конфлікт з Білорусією: Україна має захищатися цивілізованими методами

Україна і Білорусь стрімко нарощують обсяг економічного співробітництва, тому вибудовувати зовнішньоекономічні відносини між країнами за моделлю "сирного конфлікту" навряд чи буде ефективно, вважає народний депутат, заступник голови фракції Партії регіонів Анатолій Кінах.

"За останні три роки товарообіг між країнами зріс більше, ніж удвічі, досягнувши позначки в $ 6 млрд. Дуже важливо, щоб сторони не переходили в емоційну площину, а ухвалювали відповідні рішення на основі висновків фахівців", - цитує слова депутата прес-служба Партії регіонів у суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров запевнив, що заборона білоруських продуктів - тимчасовий захід

"Я впевнений у тому, що Білорусь як наш партнер, сусід, який є важливим для України як з точки зору економічного співробітництва, так і взаємної довіри, буде діяти чітко за процедурами, уникаючи ультиматумів і спроб тиску, тому, що однозначно Україна, як незалежна держава, цього не сприйме. Вона буде захищатися як член СОТ і як держава, яка підтримує Угоду про вільну торгівлю з СНД, як держава, яка виконує свої зобов'язання захищати власні інтереси цивілізованими методами", - запевнив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь хоче заборонити ввезення продуктів з України

"Треба заспокоїтися, сісти за стіл переговорів і діяти, дотримуючись цивілізованих процедур. При такій поведінці у виграші будуть обидві сторони", - підсумував Кінах.

Зараз ви читаєте новину «Кінах про "молочний" конфлікт з Білорусією: Україна має захищатися цивілізованими методами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі