понеділок, 11 вересня 2023 11:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім Чен Ин допоможе Путіну затягнути війну, але не змінити її хід

Кім Чен Ин допоможе Путіну затягнути війну, але не змінити її хід
Зброя КНДР дозволить РФ затягнути війну, але не змінить її хід. Фото: eastnews.ua

Озброєння з КНДР дозволить Росії продовжити повномасштабне вторгнення в Україну.

Водночас воно недостатньо сучасне, щоб змінити перебіг війни, пише Bloomberg.

"Очікується, що Кім Чен Ин перетне кордон із РФ уже цього тижня, здійснивши свою першу за 4 роки поїздку за межі півострова для переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним. Сполучені Штати Америки вже заявили, що зустріч буде присвячена постачанню боєприпасів Москві", – сказано в матеріалі.

Північна Корея має в своєму розпорядженні один із найбільших запасів артилерії та некерованих ракет, які можуть бути використані в озброєнні радянських часів. А саме його Росія активно використовує для атак на Україну.

Звернення по військову допомогу до Північної Кореї ознаменувало б розворот для двох держав. Радянський Союз був найбільшим спонсором Пхеньяна після його утворення 75 років тому і надав зброю під час вторгнення до Південної Кореї на початку Корейської війни 1950-1953 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР веде з РФ переговори щодо постачання зброї – розвідка США

"Постачання боєприпасів з Північної Кореї навряд чи матимуть вирішальне значення в короткостроковій перспективі, але полегшать РФ продовження війни на виснаження. Більше боєприпасів дозволить Путіну продовжувати цю стратегію", – вважає професор з питань національної безпеки у Військово-морському коледжі США Теренс Реріг.

Рішення звернутися до Північної Кореї по військову допомогу може свідчити про боротьбу за підтримку виробництва всередині країни. Боєприпаси з Північної Кореї можуть виграти час для Росії, даючи її промисловості шанс наздогнати попит.

У списку побажань Путіна ймовірно будуть 122-мм та 152-мм артилерійські снаряди, а також 122-мм ракети. Північна Корея, що знаходиться під жорсткими санкціями, не має доступу до технологій, які дозволили б їй масово виробляти якусь високоточну зброю. Але вона має запаси протитанкових ракет і ракет класу "земля-повітря". Це не дуже відповідає деяким новітнім озброєнням, які США та їхні партнери по НАТО відправляють в Україну.

"Північна Корея також є однією з небагатьох країн, які мають достатні запаси танків радянської епохи, подібні до тих, які Москва розмістила в Україні. Це Т-54 і Т-62, до яких КНДР може постачати запасні частини", – додав експерт з озброєння Йост Оліманс.

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином буде просити снаряди і боєкомплект для артилерійських систем, повідомив представник українського Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити можливість постачання зброї для війни проти України. Зустріч може відбутися в Росії у вересні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин допоможе Путіну затягнути війну, але не змінити її хід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі