пʼятниця, 09 серпня 2024 04:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Київ хоче бити ракетами ATACMS по російських аеродромах

Київ хоче бити ракетами ATACMS по російських аеродромах
Пуск ракеты комплекса ATACMS из М270. Фото: mil.in.ua

Київ веде переговори зі Сполученими Штатами про отримання дозволу на використання балістичних ракет ATACMS для ударів по військових аеродромах Росії.

Удари ATACMS потрібні для ураження винищувачів на російських аеродромах. Це дозволить ЗСУ втримати взяті під контроль райони Курської області. Про це пише The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Курщині вночі знищено колону російської бронетехніки - ЗМІ

"Це дасть їм важелі впливу, необхідні для переговорів з Росією - ось про що йдеться", - зазначив радник президента Володимир Зеленського на умовах анонімності.

Крім того, за його словами, Україна залучила велику кількість солдатів, які захопили близько 100 квадратних кілометрів ворожої території. Радник зазначив, що за три дні українські війська пройшли вглиб території повз багатотисячні міста. Під час наступу Сили оборони взяли сотні полонених росіян та захопили газовимірювальну станцію, яку Москва використовує для енергетичних операцій з Угорщиною та Словаччиною.

Також, за словами радника Зеленського, газовимірювальна станція, яку зараз контролює Україна, розташована приблизно за п'ять миль на території Росії.

"У четвер газ все ще надходив через Суджу, - останній чинний пункт відвантаження трубопроводу, що транспортує російський природний газ до Європи через Україну. За словами радника, станція навряд чи буде використовуватися як важіль тиску, оскільки трубопровід все одно проходить через Україну, і Київ міг би перекрити потоки в будь-який момент", - пише видання.

6 серпня Збройні сили України зайшли на територію Курської області та почали брати під контроль низку прикордонних населених пунктів.
Наступного дня з'явилася інформація, що глибина прориву кордону становить 25-30 кілометрів.

Також Сили оборони взяли під контроль газовимірювальну станцію біля міста Суджа.

Зараз ви читаєте новину «Київ хоче бити ракетами ATACMS по російських аеродромах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі