пʼятниця, 29 липня 2022 05:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Інформаційна війна: опублікували підбірку свіжих фейків від російських пропагандистів

Інформаційна війна: опублікували підбірку свіжих фейків від російських пропагандистів
Опублікували свіжі фейки росіян. Фото: Слово і Діло

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони продовжує виявляти і публікувати неправдиві новини від російських пропагандистів.

Протягом 28 липня окупанти поширили дезінформацію, повідомляє ЦПД в Telegram.

В російському міністерстві оборони поширили дезінформацію, що "в Бахмуті Донецької області бойовиками українських озброєних формувань замінована дамба міського водосховища, яку вони планують підірвати для звинувачення російських військових у нібито невибіркових ударах по гідродинамічно небезпечних об'єктах з широким висвітленням цього факту в українських та західних ЗМІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" брехню про ЗСУ на Харківщині – РНБО

Також в цьому ж міноборони ширили дезінформацію, що "на території індустріального училища у Дніпрі дислоковано підрозділи територіальної оборони, обладнано склади боєприпасів, при цьому евакуація мешканців із прилеглих будинків навмисне не проводилася".

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков дезінформував, що "мешканці звільнених територій України самі вирішать, яке майбутнє буде у їхніх регіонів, а оцінка американської газети щодо втрат російської армії в ході війни в Україні у кількості 70-75 тис. осіб є грубим фейком".

Ставленики Кремля на Донбасі також "розганяють" фейки про війну в Україні. Так звана глава "МЗС" ОРДО Наталя Ніконорова заявила, що "територія Донецької області ввійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор і гімн, за ці символи сьогодні борються".

Зараз ви читаєте новину «Інформаційна війна: опублікували підбірку свіжих фейків від російських пропагандистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі